Informatiemanagement

De SPI helpt bedrijven om hun concurrentiepositie te versterken en te verdedigen.

De SPI is de partner van de Luikse bedrijven die aan de top willen staan. Om hen te helpen hun concurrentiepositie te behouden of te versterken, deelt het team van de SPI zijn ervaring in tal van domeinen : strategisch toezicht, informatiemakelaardij en strategische intelligentie.

Een klantendatabase of een marktanalyse nodig ?

De dienst Informatiemakelaardij staat voor u klaar.
Dankzij zijn documentair fonds, zijn databases, zijn enorme ervaring en zijn online zoekmotoren kan het team van de SPI een antwoord geven op al uw vragen, van het zoeken naar klantendatabases, over marktinformatie, tot de controle van de solvabiliteit van een potentiële partner.
We geven u snel een antwoord, volledig vertrouwelijk, in de vorm van een volledig dossier met betrouwbare en gecontroleerde informatie, gesorteerd en gecompileerd zodat uw diensten die onmiddellijk kunnen gebruiken.
Contact: Ingrid Kubelic, tel.: 04/230 11 81

U wilt zeker geen enkele kans missen ?

Doe een beroep op onze dienst Strategisch toezicht.
Het succes van uw bedrijf is gebaseerd op een uitstekende kennis van uw markten, uw concurrenten, uw omgeving en de ontwikkeling ervan.
De dienst Strategisch toezicht die de SPI u aanbiedt, kan :

  • de publicatie van strategische informatie opvolgen, zoals aanbestedingen, nieuwe producten van uw concurrenten, nieuwe wetten en normen … ;
  • u helpen om uw toezichtscel op te richten en gespecialiseerde tools te programmeren die u daarna volledig zelfstandig kunt benutten.

Contact: Danielle Prégardien, tel.: 04/230 11 87

Wilt u uw bedrijfsmanagement naar een hoger niveau tillen ?

Neem deel aan onze cycli “Strategische intelligentie”.

Wat is een succesvol bedrijf ?
Een bedrijf dat

  • altijd producten en diensten aanbiedt die inspelen op de behoeften van hun klanten en partners ;
  • innoveert, anticipeert op de ontwikkelingen van de markt en zijn concurrenten ;
  • kwaliteitsvolle producten en diensten aanbiedt ;
  • in de eerste plaats oog heeft voor de tevredenheid van zijn klanten ;
  • zijn successen bekendmaakt en zijn goede reputatie tracht te beschermen.

Kortom: een bedrijf dat strategische intelligentie toepast.

De SPI organiseert introductiecycli over de principes van strategische intelligentie voor leiders van bedrijven die op het grondgebied van de provincie Luik gevestigd zijn.

Deze cycli bestaan uit twee grote stappen :

  1. Een infosessie en gerichte opleidingsmodules om de bedrijfsleider te wijzen op het belang van informatiebeheer en -beveiliging, op de beschikbare tools en methodes om dit te doen, op het efficiënte gebruik van internet, op networking en de invloed die elke kmo kan uitoefenen op zijn omgeving.
  2. Onze teams voeren dan een “participatieve test” uit in de onderneming waarbij een persoonlijke en vertrouwelijke balans wordt opgesteld van de acties rond strategische intelligentie die het bedrijf voert, gevolgd door een audit van de SI-praktijken en aanbevelingen om de ontwikkelingsstrategie van het bedrijf te versterken.

Contactintelligence.strategique@spi.be  

Formation Intelligence Stratégique - SPI Liège from SPI Liège on Vimeo.