Het leven in Luik

Geschiedenis, cultuur
Luik, de geboortestad van Karel de Grote, was vanaf de 10e eeuw de hoofdstad van een bisschoppelijk prinsdom dat meer dan acht eeuwen lang een onafhankelijke staat vormde.
Aan dit glorieuze verleden heeft Luik een uitzonderlijk erfgoed van gebouwen overgehouden. Enkele voorbeelden zijn het Paleis van de Prins-Bisschoppen, het Curtius Paleis, het Stadhuis, de Perroen, de kathedraal Saint-Paul, de Basiliek Saint Martin en collegiale kerken St-Jacques en St-Barthélemy.
Ook buiten de stad vindt men in de provincie talrijke tekens en legendes uit het verleden terug. Ontdek deze in de musea en interpretatieruimtes op www.ftpl.be

 

Ontspanning, toerisme
De oude wijken van Luik nodigen uit tot flaneren en ontdekking, met bijvoorbeeld de beroemde zondagsmarkt La Batte, aan de oever van de Maas. Geniet door de week of in het weekend van de feestelijke Luikse sfeer! Ontdek de smaken van de streek en de talrijke gastronomische en feestelijke verrassingen.

Breng een bezoek aan de provincie en maak kennis met de rijkdommen van het kuurwezen (Spa, Chaudfontaine), op sportgebied (Circuit van Spa-Francorchamps, Standard Luik,…), van het landschap (stuwdam van La Gileppe, de Coteaux de la Citadelle van Luik, het Fort van Huy,…), maar ook op het gebied van muziek en toneel … 1001 mogelijkheden voor een aangenaam moment wachten op u!

 

Overnachten
Voor investeerders zijn er talrijke mogelijkheden om te overnachten in de provincie Luik, van een gemeubileerd appartement of een B&B tot 4- en 5-sterrenhotels. Bovendien zijn de huurprijzen hier minder hoog dan in de omliggende grote steden.