De SPI bouwt aan het succes van zijn grondgebied

De SPI is het agentschap voor economische ontwikkeling voor de provincie Luik.
Sinds vijftig jaar leggen de gespecialiseerde teams van de SPI zich toe op de ontwikkeling van zijn grondgebied: de provincie Luik.

De SPI wordt gemandateerd door alle gemeenten en door de Provincie Luik zelf, die hoofdaandeelhouder is, om acties te voeren die allemaal hetzelfde doel nastreven : banen en toegevoegde waarde creëren in de provincie Luik.

 Atrium Vertbois

Een stukje geschiedenis...

17 februari 1961 : oprichting van de Société Provinciale d’Industrialisation, kortweg SPI, op initiatief van de Provincie Luik en Gouverneur graaf Clerdent, 27 gemeenten, 39 privébedrijven en de Port Autonome de Liège.

15 december 1995 : samenwerking tussen de SPI en het Institut Provincial des Classes Moyennes (IPCM) om de SPI+ te vormen, een acroniem voor “Services Promotion Initiatives en province de Liège”. Dankzij deze samenwerking kon het ontwikkelingsagentschap nog betere diensten aanbieden. De SPI+ combineerde de uitgebreide ervaring van de SPI inzake vastgoed en de competenties van het IPCM op het vlak van adviseren en begeleiden van bedrijven.

In 2011 vierde de SPI zijn 50e verjaardag, een mooie gelegenheid om een nieuw imago te creëren en zijn activiteiten op te bouwen rond drie kernbegrippen : grondgebied,  infrastructuren en diensten.

Ontdek de 3 vakgebieden van de SPI

Ontdek de missie, de waarden en de visie van de SPI